Reactie aanpassen op Facebook (UPDATE)

Sinds juni 2012 is het mogelijk om reacties die je op Facebook plaatst achteraf te wijzigen. Een functie waar vaak om werd gevraagd door gebruikers, want wie maakt er nou niet eens een foutje in het heetst van de discussie?

Hoe wijzig je een reactie?
Als je met je muis over een door jou geplaatste reactie beweegt, verschijnt er aan de rechterkant een potloodje. Als je daarop klikt, kun je kiezen uit Bewerken of Verwijderen. Als je kiest voor Bewerken, kun je de tekst van de reactie aanpassen. Klik op Enter op hem op te slaan (bij deze uitleg ga ik uit van de browserversie van Facebook).

Let op: je originele reactie blijft altijd zichtbaar. Na het editen van een reactie verschijnt de tekst Bewerkt onder je reactie. Als je hierop klikt, zie je de Bewerkingsgeschiedenis. Elke gebruiker die je reactie mag zien, kan zo ook zien welke wijzigingen je hebt gemaakt.

Als je spijt hebt van je emotionele uitbarsting of toch niet zo geslaagde politiek incorrecte grap, dan kun je je reactie dus maar beter helemaal verwijderen. Voor het aanpassen van een typefoutje is de nieuwe functie wel prima geschikt.

Deze correctiefunctie is momenteel alleen beschikbaar voor reacties. Het wachten is nog op de optie om statusupdates achteraf te kunnen aanpassen.


Dit was de oude beperktere optie om reacties aan te passen, zoals ik schreef in juli 2011:

Kruisje = aanpassen
Normaal kun je een bericht verwijderen door op het kruisje te klikken. Maar bij een net geplaatste reactie kun je via het kruisje de inhoud van het reactieveld aanpassen. Met Enter sla je de reactie weer op.

Facebook edit 1
Facebook edit 2

Deze optie is alleen mogelijk als er nog niemand anders na jou heeft gereageerd! Anders kun je via het kruisje je reactie alleen verwijderen. Ook lijkt het aanpassen maar gedurende een beperkte tijd (1 minuut?) na het plaatsen van je reactie mogelijk te zijn.

Zie ook: Enter Facebook

Deel dit bericht:
 • Twitter
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Print

Over Hans Dinkelberg

Hans Dinkelberg is een ervaren freelance internetspecialist uit Utrecht. Als webredacteur, contentmanager of webmaster werkt hij al ruim 10 jaar aan websites.

3 Reacties op Reactie aanpassen op Facebook (UPDATE)

 1. Miranda schreef:

  Dankjewel! Fijn, aangezien ik net een nogal foute opmerking maakte op facebook…

 2. Harry schreef:

  Hoe bewerk / wijzig je teksten in een bericht van face
  Book die je op je telefoon hebt gemaakt???

 3. Hans Dinkelberg schreef:

  Volgens mij is het wijzigen van Facebook-berichten via mobiele apps helaas niet nog mogelijk. Die optie zou ik ook wel graag willen. Nu kun je alleen een bericht verwijderen en hem opnieuw plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>