In een tijdschrift las ik onlangs een aanbeveling voor Enig Alternatief, een vegetarisch-biologisch eethuis in Arnhem. Aangezien ik dit weekend toch in die stad was voor een platenbeurs, besloot ik de proef op de som te nemen. Het hoofdmenu is prettig geprijsd: nog geen 10 euro. En je hoeft niet bang te zijn voor keuzestress: je eet gewoon wat de pot schaft.
In dit geval ondermeer bloemkool-frittata, bulgurpilaf en kikkererwtensalade, allemaal smakelijke dingen die ik zelden voor m’n neus krijg. Binnen enkele minuten stond de maaltijd al op tafel. De porties waren uiterst royaal, maar het eten lag niet erg zwaar op de maag, dus mijn bord ging toch bijna leeg.
De bediening bij Enig Alternatief is vriendelijk en gastvrij. De kok en de dame in de bediening slalomden handig met de volle borden door het kleine maar fijne eethuis. Ze raakten niet in het paniek als iets niet helemaal volgens plan ging; toen het licht even uitviel, werd dat al kwinkslagen makend verholpen.
Reserveren is wel gewenst; toen de reservering van een stel niet bleek te zijn doorgekomen, dreigde er even een tekort van de precies afgepaste hoeveelheid maaltijden, maar ook dit werd soepel opgelost. De volgende keer dat ik in de buurt ben, overweeg ik zeker om weer aan te schuiven bij Enig Alternatief, dat al ruim 20 jaar schijnt te bestaan.