In januari deelde de Nederlandse Spoorwegen nog erwtensoep uit aan reizigers, onder het motto ‘NS is een snertbedrijf’. Het vernieuwde stationsrestaurant op Utrecht CS zoekt het echter meer in mediterrane hapjes. Treinreizigers zagen de afgelopen weken misschien al borden hangen over ‘de restauratie van de restauratie’.
Vandaag is de vernieuwde stationsrestauratie met de naam ‘de Tijd’ geopend door Jort Kelder, boegbeeld (?) der treinreizigers.
Niks geen groezelige selfservice meer, maar een oase van rust en ontspanning. Met bediening aan tafel en een nieuwe menukaart (‘ciabatta warme garnalen’). Maar ook loungehoeken met muziek naar keuze, internetfaciliteiten, een glazen wand met uitzicht op de stationshal, een dependance van de VVV en vergadercabines voor zakelijke klanten. In het restaurant is ook een ‘witte boekenplank’ te vinden, waar reizigers boeken kunnen inruilen.
RTV Utrecht: “Het bedrijf hoopt dat de doorsnee klant meer tijd op het station doorbrengt.” Ik zal maar geen flauwe grappen over vertragingen maken.